söndag 6 september 2015

Helgens

Jag förstår inte hur mycket jag tror att jag ska hinna göra på två dagar. BS hade jag säkert hunnit det, men det är andra tider nu. Tänk att jag fortfarande inte lärt mig, fast det gått 16 månader. Men vad gör väl det? Jag har gjort väldigt mycket, och resten lär ju finnas kvar. 

Igår gick Sixten och jag på en liten morgonpromenad. Det finns inget dåligt väder tänkte jag i regnet. Men Sixten har ju varit snuvig i veckan och när vi kom till mamma tyckte hon att vi skulle åka bil hem. Men när vi var klara där, efter att Sixten ätit smörgås och vi båda blivit klippta, hade det slutat regna. Så vi traskade hem. Eftersom jag haft ont i halsen hela veckan gick vi bara till mamma och tillbaka. Men så skönt det var. Jag har ju inte rört på mig på hela veckan.

När vi kom hem duschade jag och sedan åt vi alla i den lilla familjen frukost tillsammans. Mysigt. Jag passade på att förbereda middagen medan Daniel och Sixten lekte. Jag tvättade och vek tvätt och sedan var det dags för Sissen att vila. Medan han gjorde det jobbade jag undan allt jag hade i väskan. Så skönt!

På kvällen åkte vi och firade Elin. Hon bjöd på goda pajer och goda tårtor. Jag var så mätt när vi åkte hem så jag trodde jag skulle spricka.

Imorse bäddade jag i åkpåsen i vagnen innan vi gick ut. Det är fan lite röset ute nu. Men det var ju uppehåll, och det var ju skönt det. Idag fick Sixten sitta mot mig. Han var ju så nöjd i början när han fick titta framåt. Men det senaste har han uttryckt visst missnöje efter ett tag. Idag gick det så bra så. Han pratar och pratar och vi kikar på saker vi går förbi. Han ville dock hemskt gärna ha med sig mina jobb-nycklar och en skruvmejsel. Det fick han såklart.


Molnet ser ut som en jättestor havssköldpadda. Jag och Sixten på en promenad på havsbottnen medan sköldpaddan simmade över oss.


När vi kommit hem, duschat och ätit frulle gick vi ut i husbilen och städade och bäddade i den. För på fredag ska vi ut och åka. Bokat och klart.

Jag har också bäddat rent i alla sängar här inne, sovit middag med Sixten, dammsugit hela huset, hämtat ägg och tvättat dem, tvättat två tvättar, gjort matlådor till Danne och märkt Sixtens nya kläder. När Daniel kom in, efter att ha grejat i trädgården hela dagen, gav jag mig ut på en löptur. Förkylningen som legat och pyrt i kroppen hela veckan vill varken bryta ut eller försvinna så jag tänkte att jag skulle springa bort den.

Idag sprang, nej joggade jag, 5,6 km. Det är det längsta jag sprungit sedan min hälseneinflammation. Det gick mycket bättre än förväntat under omständigheterna. Inte alls godkänt enligt mig. Men ändå.

Nu har jag förberett veckan och framförallt morgondagen. Daniels smörgåsar är gjorda, så också min, Sixtens gröt är förberedd, min jobbväska och Sixtens förskoleryggsäck är packade och våra kläder ligger framme likt brandmännens.

Den här veckan vankas både föräldramöte och utvecklingssamtal. Intensiv vecka. Bäst jag går och lägger mig så jag inte är så trött som veckan som gått.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar