lördag 10 januari 2015

Veckans

Efter den här arbetsveckan undrar jag hur livet ska bli i framtiden. Jag slutade klockan 16 i både onsdags och torsdags och var således hemma klockan 17. Det tar ju inte en timme att åka från Götene, men när man samåker så tar det lite längre tid. Och samåka kommer jag ju att göra. När jag kom hem klockan 17 åt vi middag och sen ville jag ju såklart umgås med min familj.


Jag undrar: när ska jag hinna göra mina 10 timmar hemma i veckan och när ska jag hinna (och ha lust) att träna? 

Jag känner mig lite oroad. Och just nu känner jag att jag aldrig kommer vilja jobba 100% ever again. Eller i alla fall inte så länge jag har barn i huset.

Men en sak som är bra med att jobba, förutom då att jag älskar mitt jobb, är att det pirrar i magen när jag tänker på att jag ska få åka hem till mina killar. En annan sak som är bra är att helgen känns speciell. När jag är hemma och är ledig är alla dagar likvärdiga. Jag har liksom inte gjort något för att förtjäna att "ta helg".

I tisdags kväll undrade jag varför jag bett om att få jobba lite till. Jag hade ju egentligen kunnat lämna allt på mitt skrivbord när jag gick hem innan jul. Men igår när jag gick hem kände jag frid i själen, något jag inte hade haft om jag inte jobbat. Allt som jag påbörjade innan jul var klart och jag har gjort fem arbetsområden. Så om min vikarie, som började jobba igen i onsdags efter att ha varit sjukskriven hela hösten, skulle bli sjuk igen har min vikaries vikarie material typ hela våren.

Igår slutade jag lite tidigare, så när jag kommit hem åkte vi alla tre och veckohandlade. Det var ganska tomt i kylskåpet och det kändes så skönt att fylla det. Daniel har inte skött markservicen lika bra som jag brukar göra. Han har varit och är fortfarande okry så han skyller på det. Ah, vi säger väl det då.

Vi hade en så bra morgon idag, Sixten och jag. Egentligen är ju lördagar min sovmorgonsdag, men eftersom Daniel inte är pigg tog jag Sixten när han vaknade klockan 7. Jag lyfte över honom till mig och så låg vi och gosade, något jag inte fått göra sedan i tisdags. Vi åt frulle och sen badade jag honom. Lagom till jag skulle åka till gymmet blev han trött så jag gick och la in honom hos Daniel.

När jag kom hem duschade jag och åt en andra fulle och sen har jag grejat här hemma. Jag har tvättat och plockat undan julen så när som på julgardinerna och adventsljusstakarna i fönstren. De får sitta till på måndag.

Egentligen skulle vi åkt till Karin och Matthias och ätit middag ikväll. Men eftersom Daniel inte är helt frisk så är vi inte välkomna. De ska åka till Indien på fredag, vilket var anledningen till att vi skulle dit, och de vill inte bli sjuka innan de åker. Istället ska vi ha lördagsmys i egen regi och äta tacos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar