söndag 18 januari 2015

Veckan i grovhet

Vi blev utan telefon och internet vid stormen förra söndagen, och var utan den större delen av veckan. Det är därför. Och det är också däeför jag drar igenom veckan i grovhet och i punktform.
 
  • Vaknade upp till värsta vinterlandskapet i söndags. Jag fick en chock. Och jag som var helt inne på att jag skulle gå en morgonpromenad. Jag tvekade en stund för det var oplogat och typ 2 decimeter snö på vägen. Jag messade min morbror och kusin som är plogansvariga och frågade om  de tyckte att jag skulle ut och pulsa med barnvagnen. Men sen tänkte jag att det är ju för konditionen jag går ut och går, så jag tog på oss kläder och precis när jag lagt Sixten i vagnen kom David och plogade. Men han hade det inte helt lätt han heller. För det låg inte mindre än tre träd nedblåsta över vägen. Nere i Jula var det inte plogat, och det är inte Davids väg att ploga, så jag fick ändå pulsa större delen av min promenad.

  • I måndags gick jag på föräldraledighet igen. Karin kom på förmiddagen och medan hon var här passade jag på att byta gardiner och plocka undan alla ljusstakar och stjärnor. Daniel var tillbaka på jobbet. Han jobbade dock bara halva dagen för på eftermiddagen möttes vi i Götene för att bada. När vi kommit hem därifrån och Sixten fått sig sitt andra bad gav jag mig ut på en löprunda. Jag testade pannlampan jag fick av Daniel i julklapp. Alltså, den är inte att leka med. Jag får ha ett batteri i en liten ryggsäck på ryggen. Men satan i gatan vad den lyser starkt. Som en bil med extraljus typ.
 
  • I tisdags hade jag och Lena bästa hänget. Vi åkte och handlade tillsammans och sen åkte vi hem till henne och åt lunch och drack kaffe. Så härligt vi hade det!
  • I onsdags kom Andréa och hennes två barn hit och fikade. Jag har ingen aning om vad vi pratade om men det var säkert trevligt. Jag har lite svårt att fokusera på fyra personer. Andréa tyckte likadant så hon tyckte vi skulle ses ensamma istället. Jag blir så fnissig när jag tänker på det. Vi är så olika, men det här var vi lika med. Vi fick hem vår nya spis också!
  • I torsdags genomförde jag den sämsta morgonpromenaden någonsin. Allstå, den isgatan. Den blåsten och så regn till på köpet. Regn och blåst kan jag ta. Men isgatan. Den var inte nådig. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det gick inte ens att gå på dikeskanten. Och sen var det vatten på isen så jag blev jätteblöt om fötterna. Jag trodde att det kanske skulle bli bättre nere i Jula, men det var likadant där. I nära 7 km halkade jag runt. Och barnvagnen gled av vägen i blåsten. Jag höll på att bryta ihop. Men hem kom jag och oskadda var vi båda. På kvällen var jag på power.
 
  • I fredags var Sixten och jag och handlade. På eftermiddagen hämtade vi mamma vid tåget.
  • Igår var jag på power. Efter middagen åkte Daniel och mamma och grejade i hennes hus medan Sixten och jag sov middag.
  • Idag har jag och mamma rensat ut två garderober. Det såg ut som ett bombnedslag i sovrummet ett tag, men nu har vi ordnat till det efter oss. Sixten vilar, och det är väl tur det. för i eftermiddag ska vi på dopfest i kyrkan. Sixten ska få sin ängel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar