söndag 5 mars 2017

Den första helgen i mars

Sixten har varit hos Daniel två helger i rad, så jag har sett fram emot den här helgen hela veckan lång. I fredags när jag hämtade Sixten åkte vi till stan och köpte frukter till vårt fredagsmys och tvättade bilen. När vi kom hem badade Sixten och jag duschade innan vi kröp upp i soffan och åt melon, vindruvor och godis framför Alfons Åberg. Herregud, vad jag njöt! Så himla härligt.


Igår började vi dagen med en morgonpromenad. Vi stannade till hos mamma och drack kaffe. Sixten stannade kvar där medan jag fortsatte promenaden och gick hem och hämtade bilen för att sedan hämta hem Sixten. 

På eftermiddagen frågade Jesper om vi ville komma dit och följa med honom och hans familj till skogen för att grilla korv. Det ville vi såklart. Och hur mysigt var inte det då? Bästaste!


Jesper hade med sig gitarren och Sixten ville naturligtvis också vara med och spela. Så söta så jag dör! Det kan ha varit den bästa kvällen på länge.


Vi började även dagen med en morgonpromenad. Både igår och idag har vi börjat promenaden med att Sixten går själv. Eller ja, han springer för att hålla jämna steg med mig. Alltså, jag går inte fort. Jag är inte kockobello och älgar ifrån mitt barn. Men han måste ändå springa med sina korta ben. När han tröttat ut sig sätter han sig i vagnen och är helnöjd.


Även idag stannade han hos mamma medan jag fortsatte promenaden. Det är ganska skönt att få lyssna på musik och bara vara, samtidigt som Sixten har det roligt hos sin mormor.

När vi kom hem ville Sixten stanna kvar ute och äta lite snö. Jag kikade på honom genom fönstret och såg långt i förväg vad som skulle hända. Sixten tror nämligen att katten ska äta upp allt som ligger på marken eller golvet, och i synnerhet om det är Sixtens saker. Jag såg Sixtens bil ligga på altangolvet och att katten smög sig upp. Paniken när Sixten får se katten komma. Jag höll på att dö av skratt.


Väl inne förberedde vi oss för eftermiddagens födelsedagskalas innan Sixten vilade. Vid 15 kom hela tjocka släkten hit för att fira mig. Så trevligt och mysigt och roligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar