söndag 19 mars 2017

Det våras

Det känns ju bra i kropp och själ att det våras. Snödropparna och krokusen har kommit upp, och det blir bara ljusare och ljusare. Så ljuvligt!


Igår var vi och firade Harrys 1-årsdag, och som alltid dagen efter kalas är Sixten en aning urlakad. Han sov nästan hela natten i sin säng, så jag vaknade pigg och utvilad före honom imorse. Han blev minst sagt förvånad över att jag låg och tittade på mobilen när han slog upp sina blå ögon. I 99,9 fall av 100 är det han som väcker mig på helgmornarna.

Vi gick upp och åt frulle. Eller ja, Sixten åt och jag drack kaffe. 


Sen gick vi ut och gick en morgonpromenad i strålande solsken och klarblå himmel. Vi stannade till hos mamma, men Sixten kunde inte stanna kvar där idag eftersom de var ute och grejade med huset. Men vi stannade en stund och Sixten hann både klättra upp för stegar, åka skottkärra och trilla ner från en trappa. När vi gick hem höll Sixten på att somna, så vi behövde inte gå i strid om att sitta stilla i vagnen. Han somnade aldrig till, men satt och slumrade. 

När vi kom hem åt vi frulle, hängde en tvätt och dammsög nedervåningen. Sen vilade Sixten en lång och välbehövlig middagsvila. 

Innan vi gick ner och lagade middag dammsög jag övervåning. Helt stört vad jag fäller hår. Det är hår överallt! Hela tiden!

Efter att vi dinerat tog vi på oss och gick ut. Så härligt väder! Vi påbörjade den obligatoriska vårkrattningen av gräsmattan, men Sixten tröttnade rätt fort och gick ensam runt och pratade med grannar. Det slutade med att han ropade att han gick in till Åke. Ensam kvar ute blev jag. 


Klockan drog iväg och jag hade lovat Sixten att han skulle få bada och testa badskummet han fick igår, så vi tömde våra skottkärror och gick in.

Sedan Sixten somnat har jag hängt en tvätt till, plockat i ordning lite, varit ut med soporna ty sopbilen kommer imorgon, packat våra väskor och lagt fram kläder. Huset är städat och all tvätt är tvättad. Jag känner mig redo för en ny arbetsvecka. Som innehåller en Stockholms-resa med mina vildpastiller till stora barn. Maj gad, vad roligt det ska bli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar