onsdag 27 juli 2016

Från söndag till onsdag

Sixten var rätt så himla trött i söndags. Han höll låda på mammas kalas och gick och la sig senare än vanligt men vaknade lika tidigt som han brukar. Jag tänkte att vi skulle tagit ett förmiddagsdopp efter vår morgonpromenad, men vi hann bara få av oss skorna nere vid sjön innan Sixten proklamerade att han ville gå hem och vila. Sagt och gjort.

På eftermiddagen däremot badade vi. Karin kom och gjorde oss sällskap till Sixtens stora lycka. Ja, till min med förstås.


I måndags började vi dagen med en cykeltur. Ja, vi alternerar oss. Vi cyklade förbi kyrkan och där ville Sixten stanna. Inte mig emot. Det var faktiskt längesen jag var där.


Vi stannade till hos mamma på vägen hem och när vi kom hem packade vi bara strandväskan och cyklade vidare ner till sjön. Där åt vi frulle på stranden innan vi lekte i sanden och badade. Så himla härligt!


När Sixten började bli trött kom han och la sig bredvid mig på handduken och gosade. 



"Älskar solen" sa han. Och jag ba: "High five på det!"

Framåt eftermiddagen mulnade det på så vi tog tillfället i akt och åkte till stan. Jag måste ha nya skor så vi kikade efter det utan resultat. Vi gick och strosade lite i stan innan vi åkte hem igen. Sixten ville gå till kyrkan och sen gå till hamnen och titta på båtar, så det gjorde vi. Han gick först och jag hängde på.


Igår försvann det varma fina vädret. I don't like it, men på sätt och vis var det bra så vi kan passa på att göra något annat än att hänga på stranden. Jag tror nästan att Sixten började tröttna på strandlivet.

Vi hoppade över morgonpromenaden för att hinna med tåget till Lidköping. Sixten är väldigt intresserad av tåg och igår var det premiär för honom att åka. Innan vi hoppade på tåget inspekterade han motorn. Han råkade tappa tutten under tåget, och den fick såklart ligga kvar där. "Tåget låna den" sa Sixten. Han är ju för rolig.




I Lidköping tog vi en mysig fika innan åkte hem igen.


På eftermiddagen gick vi ut och gick en liten promenad till Ebbetorp. Sixten cyklade på sin trehjuling och jag gick. Där tittade vi på balar, tjurar och träffade min kusin Johan som grejade med sin grävmaskin. Sixten fick sitta i grävmaskinen och ratta och trycka på knappar och dra i spakar. Sen kom Bengt med traktorn och då förflyttade vi oss från grävaren till traktorn.

Innan vi tog oss hemåt tittade vi på alla maskiner som stod ute. Sixten var helt lyrisk.


Idag började vi dagen med en morgonpromenad. Vi stannade till hos mamma och var där en bra stund. Förmiddagen tillbringade vi ute. Sixten lekte med sina maskiner och jag grejade lite i trädgården.

Eftermiddagen tillbringade vi hos en arbetskamrat till mig. Sixten klappade och matade kossor, rattade traktorer och fikade. Så trevligt så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar