lördag 16 januari 2016

När liten blir lite större

Jag har lite då och då frågat Sixten om han ska sova i sitt rum. Han har alltid svarat ett bestämt nej. Tills igår när jag frågade, och han sa ja. 


Det hade jag inte räknat med, och det var jag inte alls redo för. Både jag och Daniel tänkte att det säkert inte skulle gå. Men det gjorde det. Jag fick helt ont i magen när jag gick och la mig och inte hade Sixten i samma rum.

Han sov i sitt rum till klockan var typ 12. Daniel hade varit inne ett par gånger och stoppat in nappen, men runt 12 när Daniel gick för att titta till honom möttes de i dörren. Vi hade baby-vakten på, eftersom våra sovrum ligger en bit ifrån varandra. Ifall du nu kanske trodde att Daniel tittade till Sixtens utan anledning. Vi är inte sinnessjuka. 

Daniel tog med Sixten in till oss och där sov han till klockan var fyra. Sixten alltså. FYRA. Då skulle han gå upp. Vi försökte få honom och somna om med välling och allt men det gick inte. 

Därför blev det en väldigt tidig morgonpromenad idag. Vi knallade utanför dörren strax före klockan 7 och då var det fortfarande mörkt så jag fick tända ljusanordningen på barnvagnen.


Vilken härlig promenad sedan. På vägen hem fick jag se soluppgången.



Sixten somnade såklart i princip direkt och sov sig genom hela promenaden och mer därtill. Och det var väl tur det eftersom min morbror och kusin skulle komma. Och det innebär maskiner. Stora maskiner. När Sixten såg Bengt komma i sin grävmaskin blev han helt till sig. Började hoppa och vinka och ropa. Jag kunde nästan inte få på honom ytterkläderna, för han var så exalterad.

Vi gick ut och Sixten fick åka lite grävmaskin och titta på när alla, utom han och jag, arbetade. Sedan var det fikadags och jag fick då äntligen sent omsider äta frukost. Jag ringde och bjöd in mamma på förmiddagsfikan, och när vi fikat klart tog hon med sig Sixten ut igen så jag kunde städa undan julen. Några dagar för sent, jag vet, men jag har prioriterat jobb och träning den här veckan. Bäst att passa på medan jag är frisk.

Jag hann inte riktigt klart innan Sixten kom in för sin middagsvila. När jag bytte hans blöja sa han "Momo" för förta gången. Roligt! Han traskade direkt till sin stora säng och gjorde klart att han skulle vila där. När jag gick ut från hans rum blev jag stående i dörren och tittade på honom. Jag kan inte förstå att han blivit så stor. 


När Sixten vaknade hade jag hunnit nästan helt klart. Fick lite stjälp med det sista. Jag packade ner i lådor och han packade upp. Men än så länge är jag både snabbare och starkare än honom, så jag vann.

Sedan gick vi ner och lagade mat. Hemmagjord pizza. Så gott!

Jag har verkligen haft en härlig dag. Jag har lallat runt i underställ och ovårdat hår hela dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar