söndag 15 november 2015

Gåsfest

Det är alltid lika roligt att komma ner till Lund. Vi kom dit vid 19.30 i fredags kväll och när vi checkat in på hotellet var det inte mycket mer att göra än att nanna Sixten. 

Så härligt det är att bo på hotell. Det bästa är såklart mornarna. Att få mysa i sängen framför Nyhetsmorgon. Och sen gå ner och äta en god hotellfrukost. Det var lyxigt redan innan jag fick barn. Men nu. Att bara få allt framdukat och sedan slippa diska. Hörde jag ett halleluja? Ja, halleluja!


När vi ätit frulle och gjort oss i ordning gick vi ner på stan. Daniels föräldrar hade inte varit i Lund tidigare så vi strosade runt. Vi gick lite i affärer innan vi mötte upp K-stin, Christian, Helena och Marcus för att äta lunch.

Mätta och belåtna gick Daniel, Sixten och jag tillbaka till hotellet för att vila middag. Jag kände att jag var tvungen att vara piggers inför kvällens festligheter.


Vid 16.30 åkte vi upp till K-stin och Christian för en fördrink innan middagen. Och sedan var det så dags för den stora gåsfesten. Uppklädda till tänderna begav vi oss till festvåningen Hypoteksföreningen.

Och vilken fest sedan! Så rolig jag hade. Vad jag skrattade! Jag åt för första gången svartsoppa och gås. Svartsoppa var gott de två första skedarna men gåsen i sig var fantastiskt god. Efter middagen gick vi upp på taket och tog lite frisk luft och vad skådade mitt norra öga om inte Domkyrkans torn.


Jag och K-stin dansade till musiken stängdes av och Daniel och jag var tillbaka till hotellet klockan 2. Och fastän vi hade vi kunde sovit hur länge vi velat, eftersom Six sov inne hos sin farmor och farfar, så vaknade jag 7.40. 

När vi ätit frukost packade vi ihop oss och checkade ut innan vi begav oss ut på en liten förmiddagspromenad. Vi gick in i Domkyrkan så jag fick tända ljus för de döda. Så som jag alltid måste göra.


På vägen hem stannade vi till och sa adjö till K-stin. Nu ses vi inte förrän till jul. Men vi har setts mycket i år. Mycket mycket mer än vad vi brukar. Härligt.

Vi sov mer eller mindre hela vägen hem. Alla tre. Vi stannade och åt på vägen och var hemma här strax efter 17. Jag har hunnit packa upp och förbereda en ny arbetsvecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar