fredag 24 oktober 2014

Skön vecka

Vilken skön vecka jag har haft. Lugnt och snudd på harmonisk. Jag har bara gjort saker jag velat och känt för. Det händer inte varje vecka. Men något måste jag ju göra för att komma ur mitt arg-bagge-mode.

Förutom det vanliga - babysim och öppna förskolan - har vi, alltså Sixten och jag, varit ute och gått nästan varje dag. I tisdags åkte vi till Moholm och köpte gardintyg. Jag kände att de som satt i köket var väldigt somriga. Och snart är det liksom dags att sätta upp julgardiner. Men jag ville ha något mitt emellan, så så fick det bli. Lila, tyckte Daniel. Så lila fick det bli. 

Jag kände mig nästan lite lycklig där ett tag. Tills jag sytt en och satt upp den. Då fick jag ett bryt. Det blev inte alls bra. Daniel sa att jag skulle ringa till mamma och rådfråga. Men jag vägrade. Jag ville klara mig själv. Men senare på kvällen ringde mamma själv, och då kunde jag inte låta bli att fråga om råd ändå. Men jag hade i stort sätt gjort rätt, och det berodde nog på att jag inte hade ro nog att stå och piffa till den.

Så i onsdags sydde jag färdigt resterande och hängde upp dem. Det blev ett helt annat kök. "Tänk vad gardiner kan göra mycket" sa Daniel när han kom hem. Och jag kan bara hålla med.

I torsdags (igår!) bakade jag bröd. Herregud, sy gardiner och baka bröd. Dags för mig att börja jobba snart va? Jag plockade i ordning här hemma och var ute i förrådet och hämtade in mitt halloween-pynt.



När Daniel kommit hem åkte jag till gymmet. Det kändes jättekonstigt. Att lämna dem sådär på kvällen. Sixtens och min kvällsrutin är liksom helig för mig. Men jag kan ju inte vara hemma varje kväll i hela hans liv, så det var bara att palla sig iväg. Jag hämtade upp Lena på vägen in till stan och det kändes precis som förr i tiden. Vi crossade lite och gick sen på power. Och när vi var klara kom jag på att jag inte tänkt på de där hemma på hela tiden. Hur är det möjligt? Det var faktiskt väldigt skönt. Jag kanske behöver mer egentid. Det kanske är det som är boven i dramat. Men å andra sidan tycker jag ju att det är vidrigt att inte vara med Sixten. Ah, sak samma. Jag har bokat mig på power nästa torsdag också.

Idag tog vi sovmorgon. Eller ja, Sixten fick mat klockan 6 men sen gick vi och la oss igen och sov till 9. Ingen prommis idag, men jag behövde en vilodag. Jag trodde jag fått ischias i båda mina skinkor efter passet igår.

När vi ätit frulle dammsög jag innan jag gjorde mig i ordning. Sen åkte vi in till stan och åt lunch med Ananthi. Innan Sixten och jag åkte hem storhandlade vi. Jag tänkte att jag skulle åkte och gjort det när Daniel kommit hem från jobbet, men så kände jag att när jag ändå var i stan.. Men Sixten fick inte sitta i babyskyddet kundvagnen, som han brukar när jag bara ska handla lite, utan han fick sitta i kundvagnen. Annars skulle jag inte fått plats med allt.

Vi kom hem och jag packade in alla varor innan vi, alltså jag, Daniel och Sixten, åkte och lämnade tillbaka vedklyvaren hos min morbror. Daniels nya projekt har varit att göra i ordning uppe i det stora garaget så vi får in våra bilar där. Värmepump sattes in i veckan och allt. Och hans plan är att vi ska ha inflyttningsfest där idag. Han är ute och grejar än så vi får väl se om han hinner klart.

Min plan dårår, är att ha fredagsmys i soffan. Daniel har önskat hamburgare så det ska vi spisa. Kanske kan vi titta på ett avsnitt av Sons of Anarchy. Eller kanske Idol. Får se vad jag känner för när det blir dags. Men först! En dusch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar