måndag 13 oktober 2014

Förbereder oss för dyk

Vi hade tänkt oss en riktig myskväll med tacos och nya säsongen av Sons of Anarchy igår. Det tyckte verkligen inte barnet i huset. Han ställde istället till med en skrikfest av sällan skådad art. My god. Inget hjälpte. Inget. Vi prövade allt. Efter över en timme stängde jag in oss i sovrummet och släckte lamporna. Det tillsammans med lite skönsång fick honom att till slut somna. Det var bara att värma köttfärsen i micron och spola tillbaka avsnittet. 

Sixten vaknade inte mer på kvällen, utan tyckte att hans femte mål mat igår skulle intas klockan fyra imorse. Ja.. så fick det bli.

Han vaknade igen halv sju och då utförde vi som vanligt vår morgonrutin och gick ut och gick. Jag tänkte att han säkert inte skulle somna, så mycket som han sovit. Men han slocknade innan jag ens hunnit till de öppna gärderna. Sen sov han inte hela promenaden, utan fick sitta i babysittern på golvet i badrummet medan jag duschade. Vi intog frukost tillsammans.

Han somnade direkt efter frukosten. Herregud, vad han har sovit. Andréa kom hit lite spontant och vi planerade och bokade inför vår spa-vistelse på fredag.

Sen var det lunchdags innan vi drog till Götene på babysim. "Vi förbereder oss för dyk" som instruktören sa upprepade gånger idag. Och ja.. Sixten kanske eventuellt råkade dyka redan idag. För jag råkade tappa honom. Oops. Han var ju inte beredd, vilket vi ju tränar honom på, så han fick en kallsup. Han sa inget om det, och vi får se det från den positiva sidan - nu kan det ju bara gå bättre.

Elin sa, när vi pratade om babysimmet innan jag och Sixten började, att barnen kommer att åka rutschkana ner i vattnet med huvudet först. Jag ba "Men herreguuuud, det är inte möjligt!" Men idag åkte Sixten på detta sätt. Han doppade dock inte huvudet idag, men jag känner verkligen att vi är nära nu. Vi bygger upp stämningen. Som i en novell. Jag är så spänd och förväntansfull! Eller så förbereder vi oss bara för dyk, som instruktören sa.

När vi kom hem slängde jag in en tvätt och plockade i ordning lite eftersom jag inte hann det innan vi åkte. Sen duschade jag, badade Sixten och sen somnade han som en stock. Jag har precis ätit kvällsmat och gjort Daniels matlåda. Nu tar jag kväll i soffan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar