söndag 25 februari 2018

En ute söndag

Imorse när Sixten och jag låg och myste näsa mot näsa sa han: "Idag ska vi inte bli osams va?" Det höll jag naturligtvis med om. Jag vill alltid att vi ska hålla sams, men han utmanar mig ständigt och testar gränser. Det är inte jättelätt att undvika att bli osams då.

Vi gick upp, jag la in en tvätt och gjorde frulle till Sixten som han åt medan han tittade på mig när jag tränade. När jag duschat, hängt tvätten och ätit frulle tog vi på oss och gick ut. Det här vädret är ju bara helt fantastisk! Det var kallt och soligt. Precis som jag vill ha det.

Jag krånglade mig upp på vinden på garaget och letade fram sparken. Och sen blev det åka av! Herregud, vad det gick undan. Både Sixten och jag skrattade så vi tjöt. Vad roligt det var!


När Sixten tröttnat plockade han fram leksaker och lekte i snön. Jag satt på sparken i solen och tittade på.


Sen var det dags för sparken igen. Vi bestämde oss för att åka ner och kolla läget på sjön. Sagt och gjort.


Det var väldigt mycket snö på sjön, men det fanns också ställen där det var plogat. Vi åkte lite spark och jag gjorde en snöängel mitt på sjön. 



Det blåste iskallt. Alltså. Verkligen iskallt. Och mycket. Vi bestämde oss för att gå hem och äta middag och värma oss, och sedan gå ner igen för att åka skridskor. Sixten har ju velat åka skridskor så länge.

Efter maten packade vi skridskorna och tog på oss. Vi gick vägen förbi Åke för att ge honom blommor som tack för att han skottat när vi var på Domkan. Det visade sig att han också var på väg ner till sjön, så vi tog sällskap. Så trevligt!

Sixten höll mig och Åke i hand och sedan åkte han lite bakom sparken innan han stod för egen balans.



Sixten tyckte att han tränat klart och ville hellre leka runt på isen tillsammans med Åke. 


När vi var stelfrusna gick vi hem och åkte pulka istället. Hemma var det vindstilla och mycket mer behagligt.




Jesper kom hem och kom ut med fika till oss. Så härligt!


Jag har haft en helt perfekt dag. Jag är så glad att jag gjorde alla måsten igår, så vi kunde vara ute hela dagen.

Vi var så trötta och mosiga när vi kom in. Vi duschade och åt kvällsmat och sen var det dags för Sixten att sova. Han somnade direkt.

Jag har slagit mig till ro i soffan. Jag känner redan nu att jag kommer ha träningsvärk imorgon. Och att jag kommer sova gott inatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar