lördag 24 februari 2018

Fredagsfeeling och Lundell-tid

Det var icke roligt att lämna Sixten på förskolan i torsdags. Han började gråta redan när vi svängde ut på Moholmsvägen. Ljudlöst rann tårarna medan han kippade efter andan. Han ville inte att jag skulle åka till jobbet. Han grät hela vägen och jag fick lämna honom i knät på hans fröken medan tårarna fortfarande rann. Usch. Det var fruktansvärt. Mitt hjärta gick i tusen bitar.

Väl på jobbet gick det snabbt att komma in i ett work-mode. Den där biten jag har att åka till jobbet är för dagar som dessa - när man behöver ställa om från hjärtekrossad mamma till lärare. Jag ringde till förskolan framåt förmiddagen för att få höra dem säga att han slutat gråta, för det vet jag ju att han gör. Jag är ju trots allt mamma fast jag är på jobbet. 


Igår pirrade det i min mage när jag jobbat färdigt. Som jag sett fram emot denna helg. En helg tillsammans med Sigge pigge. Fröken Lundell stämplade ut för en helg med hopp och lek i kvadrat. Så härligt!


När jag hämtat Sixten på förskolan stannade vi till på Willys och köpte godis. Det är så himla mysigt! Det ger mig fredagsfeeling.


Jag älskar Sixtens outfit. Min lille plutt. Söt så det förslår.

Jag bytte om till springkläder direkt när vi kom hem, och lämnade Sixten med Jeppson. Jag gav mig ut på en springtur i lätt snöfall och ett tämligen besvärligt underlag. 


Jag tror att jag dessvärre lämnade kvar min kondition i Dominikanska. Jag fick kämpa som en tok och var helt slut när jag kom hem. Men jag fick en ganska bra tid, så jag kämpade inte förgäves. 

Medan jag och Sixten duschade lagade Jeppson middag. Så lyxigt! Sen hade vi fredagsmys. 

Imorse tog Sixten sovmorgon. Det tackar jag naturligtvis för. Den där extra timmen är guld värd. Vi gick upp och tog en låg frulle. Sen klädde vi på oss och gick ut i det underbara vädret.






Jag hade tänkt att vi skulle ha en heldag ute, men Sixten ville så gärna åka till Stella. Det kan jag förstå - de har inte lekt på flera veckor. Jag som tänkte att vi skulle ta igen förlorad tid den här helgen. Men är Sixten glad är jag glad. 

Medan han var hos Stella kom Lena hit en sväng, och sen passade jag på att bädda rent i sängarna och storstäda huset. Det är ju ändå sådant som Sixten tycker är mindre roligt när jag gör.

Jeppson är på partaj i Örebro, så Sixten och jag har haft Lundell-tid. Vi har myst i soffan här ikväll och bara njutit av varandras sällskap. Men eftersom Sixten inte vilat middag idag, så blev det en tidig sänggång för honom. Innan han somnade gjorde vi planer för morgondagens förmiddag. Jag längtar redan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar