söndag 31 december 2017

Året var 2017

Jag tycker ju som bekant att nyår inte är något att fira. Jag lever mitt liv efter läsår, och inte kalenderår. Så pass yrkesskadad. Men eftersom majoriteten av världens befolkning ändå ser nyår som någon slags brytpunkt, ska jag inte vara sämre än att rätta mig in i ledet. Som alla andra år ska jag försöka mig på någon form av sammanfattning av året som gått. 

Min första tanke är att det har varit ett stormigt år. Herregudars, vad det har blåst. Hårda, piskande vindar. Det har varit en berg- och dalbana där jag suttit längst fram utan säkerhetsbälte. Men när jag tänker en gång till så väger det positiva såklart tyngre än det negativa. 

Jag tänker att jag gör en topp 10 på året 2017. Utan inbördes ordning, bör tilläggas.

1. Sixten
Ja, jag vet att jag tjatar. Men alltså, Sixten. Det finns ingen bättre! Jag brukar berätta för honom att han är bäst i hela världen. Han undrar varför, och då berättar jag att det är för att han är snäll, omtänksam, hjälpsam, rolig, smart och att han ett stort hjärta. Han kan driva mig till vansinne, men han är också den som lyser upp de mörkaste dagar. Han är solens sol och livets liv.









2. Jesper
Min stora kärlek. Fastän han har varit en av många anledningar till att det blåst så fasligt under året, så är han ändå min klippa. Han stöttar och peppar och han ger mig så mycket energi och kärlek. Han står alltid på min sida och jag är så glad att han är min.








3. Min familj
Under det här året har min familj och jag varit mer nära än på flera år. Vi har träffats ofta, i olika konstellationer men också alla tillsammans. Och jag älskar det.




4. Turkiet
Så himla härligt. Det finns inget som slår Turkiet. Och det finns inget som slår resesällskapet.









5. Mallorca
Familjesemestrar i all ära, men att få åka med Jeppson är en annan sak. Jag behövde verkligen den resan. Dels för att jag inte kunnat vila upp mig under sommaren, dels för att solen och värmen inte riktigt infann sig här i Sverige.








6. Sommaren
Vi tog alla tillfällen i akt att utnyttja den lilla sol och värme som fanns. Vi solade, badade, grillade, åkte båt, var på kusten och var på Liseberg.


















7. Polen
Det var intensiva dagar, men ack så roligt vi hade trots att det var en allvarlig resa. Det var en resa jag kommer minnas hela livet.





8. Svens och Johannas bröllop
Årets festlighet. Alla kategorier. Så fantastiskt från början till slut! När jag tänker tillbaka på den dagen blir jag helt varm inombords. Så fint och så roligt.




9. Mina löpturer
Som jag skev på Instagram igår morse - eftersom jag är en känslomänniska känner jag att jag måste springa skiten ur mig ibland. Typ flera gånger i veckan. Det är mitt sätt att bearbeta allt jag tänker och känner. Löpturerna räddar mig från mig själv. 





10. Alla i min närhet
Mina vänner, mina arbetskamrater och Jespers föräldrar. Alla de som hjälper mig och som får mig att skratta och må bra.


Jespers föräldrar ställer alltid upp utan att jag ens behöver be om hjälp. De är så generösa och hjälpsamma. De har byggt sandlådan till Sixten, tagit med oss på utflykter, hjälpt mig med hus och trädgård och vi är alltid välkomna dit. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar