torsdag 28 december 2017

Julledigheten hittills

Jag älskar ju mitt jobb, men sedan Sixten kom är jobbet inte livet för mig längre. Sixten är livets liv och det bräcker alla jobb i världen. Därför njuter jag verkligen av att vara ledig och hemma. Jag uppskattar verkligen att vi inte behöver stressa på mornarna och att jag faktiskt får möjligheten att se mitt barn i dagsljus, vilket inte alltid är fallet då jag jobbar och det är mörkt när jag både lämnar och hämtar honom på förskolan.

Igår är väl egentligen den första dagen då jag känt att vi varit lediga. Sixten hade fortfarande kvar sin julstrumpsjulklapp, så vi tände en brasa och myste oss.


Vi hade inga planer och när Elin hörde av sig och frågade om Stella kunde komma hit, så gick det såklart bra. Jag hade egentligen tänkt att gå en morgonpromenad med Sixten, lämna honom hos mamma och sedan provspringa mina nya löparskor som jag fick i julklapp. Istället packade jag in båda barnen i bilen, lämnade dem hos mamma och gav mig ut på en springtur. 


När jag sprungit åkte vi hem. Sixten och Stella lekte med Sixtens nya leksaker och avslutade det hela med att pyssla. De leker så himla bra ihop och jag kan greja med mitt. Ibland får jag säga till Sixten att Stella också måste få bestämma, och att de måste turas om. Annars är de helt självlekande.

När Stella åkt hem, Sixten vilat och ätit middag ville han åka till Stella. Sagt och gjort. Medan han var där passade jag på att gå in till K-stin som är hemma. Jag blir helt varm i själen när jag är med henne. Vi kan prata om allt, fast vi inte hörs och ses så ofta. Vi kan flamsa, prata om allvarliga saker och vi kan beklaga oss för varandra utan att bli energitjuvar.

Min kusin David tyckte att Sixten skulle ha riktigt vete att tanka ur sin nya tröska, så han skickade med en påse med sådant när jag hämtade Sixten. Direkt när vi kom hem gick han upp och provade. Så lycklig!


Idag har dagens upplägg sett likadant ut. Stella kom hit på förmiddagen och båda ville ut och cykla, så vi gick ut. De cyklade och lekte i sandlådan tills de ville hjälpa mig att tvätta bilen. Då blev det kaos och väldigt blött. Som de skrattade! Medan jag tvättade bilen, tvättade de sina cyklar. Men ganska snart tröttnade de på det och sprutade på varandra och la sig på gräsmattan och geggade ner sig, och sen tvättade de av varandra med vattenslangen. Om och om och om igen. Jag kände hur det ballade ur och fick till slut höja rösten. Sen gick vi in och bytte om till torra kläder och åt frukt.


Stella åkte hem och vi åt middag. K-stin kom in en stund och sedan skjutsade jag Sixten till Stella. Medan han var där plockade jag i ordning, dammsög bilen och tittade på ett avsnitt av Vikings.

Eftersom Sixten inte vilat middag idag blev det en tidig sänggång för honom. Han var helt slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar