torsdag 3 januari 2019

Orsa

I lördags packade vi in oss i bilen och begav oss mot Orsa. Jespers föräldrar bjöd med oss och Jespers bror och flickvän för att åka skidor. Cirkus Lundell-Andersson på roadtrip.


Jespers mamma hade hyrt en så himla mysig stuga. Där trivdes vi bra. När vi vaknade upp i söndags lekte Sixten lite med sina leksaker innan vi begav oss till backarna. 


Vi hyrde skidor och sedan var det dags för mig, Sixten och Veronica att möta upp vår skidlärare. Sixten var så pirrig, jag och Virre lika så. Det var väääldigt längesen jag åkte slalom, och då var det mer störtlopp än slalom.

Vår gulliga skidlärare Mattias lärde oss grunderna och var superduktig med Sixten. Det var så roligt!





Sedan var det dags för oss att träna på egen hand. Och det gjorde vi. 


Det dröjde inte länge förrän Jesper, Johnny och Håkan tog med mig och Virre upp på toppen. Vi tog oss också ner, så det var ju positivt. Jesper sa att jag skulle åka en röd backe innan vi åkte hem, och jag sa att det aldrig skulle hända. Fyttifan, de var ju stupbranta.



Det var så himla härligt och fint. Solen sken och utsikten var magisk på toppen.

Jag älskar ju snö och Sixten likaså. Han var helt lyrisk och lekte i snön så mycket han orkade.


Vi hade en liten bit till backarna så vi var uppe i tid och gav oss av direkt efter frukosten.



Sixten tröttnade ganska fort på att åka skidor, och när han tröttnat på att vara vid backarna åkte han och Carola tillbaka till stugan. Vi andra hängde i backarna och jag och Virre blev bättre och bättre.

I måndags var det nyårsafton och när vi kommit hem från skidåkningen tände vi brasa, åt trerätters middag, drack champagne och tände tomtebloss.



Vi var alla trötta och gick och la oss före tolvslaget. Tack vare det var vi pigga och alerta på ännu en dag i backarna. 

I måndags snöade det, men i tisdags var det solsken igen. Övning gav färdighet. Sixten lärde sig svänga åt båda hållen och jag vågade åka både fortare och i alla de blåa backarna.




När man åkte stolsliften upp till toppen såg man in i Orsa Rovdjurspark. Vi såg vargar, och i tisdags såg Jesper och jag en tiger. Vi blev så till oss att vi nästan glömde gå av liften. 



Igår var det sista dagen i backarna. Jag, Jeppson, Håkan och Virre åkte till backarna så vi var där när de öppnade för att utnyttja tiden. Det var lite kyligt på förmiddagen, men så soligt och helt fantastiskt! Vi åkte i morgonsolen i nypistade backar. 




Och jag då! Åkte i en röd backe. Inte bara en, utan hela två gånger. Jag är så imponerad över mig själv!

På eftermiddagen hade Carola och Håkan bokat en skotertur. På min bucketlist står att köra skoter, så jag blev så himla glad att de bokat detta när de fick veta det.


Jävlar, vad roligt det var att köra! Carola satt bakom mig, och Sixtens att bakom Håkan. Vi körde upp på ett fjäll där vi stannade och tittade på utsikten.



Sista biten av turen bytte Sixten till min skoter och han skrattade så han tjöt när vi körde. Och jag kunde bocka av en sak på min bucketlist.

Vi var inte så sugna på att åka mer skidor efter turen så vi lämnade tillbaka skidorna och åkte hem till stugan. Det kändes faktiskt tråkigt att inte få åka mer. Jag hade lätt kunnat stanna några dagar till. Då hade jag fått träna på att åka lite fortare ner för de röda backarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar