söndag 20 mars 2016

Dagen i fem bilder

Alltså, det här vädret gör underverk för mitt humör. Sixten och jag började dagen med en solig morgonpromenad precis som igår. Det är verkligen vår i luften. Solen värmer och fåglarna kvittrar. Underbart!


När vi kom hem åt vi frukost. Sixten var så gosig och kröp upp i mitt knä och myste. Asså, min lilla groda.


Jag var hos optikern i veckan eftersom jag sedan i vintras upplevt att jag ser dåligt på långt håll och för att jag har ont i huvudet var och varannan dag. Jag som aldrig har ont i huvudet liksom. Mycket riktigt visade det sig att jag behöver ha glasögon. Alltid. Hela dagarna, varje dag. Så nu är jag i utprövningsfasen av vilka bågar som ska få pryda min nuna. 

Efter frukostmyset gick Daniel och Sixten ut så jag kunde städa och påskpynt i lugn och ro. Jag hann dock bara göra övervåningen innan jag kände att jag hellre ville vara ute i det fina vädret än att hållas inne. Så jag avbröt städningen och gick ut. Jag passade på att göra lite vårfint ute i mina blomlådor också. Sådant gör mig glad i själen.


Jag och Sixten hade också lite sandlådehäng innan det var dags för middag. Jag satt i solen och bara njöt medan han lekte och donade.


Jag hade bjudit in oss själva på middag hos mamma idag. Min arbetskamrat hade rotmos och fläsk i sin matlåda häromdagen och då blev jag så sugen på det att jag messade mamma och frågade om inte hon kunde göra det. Såklart hon kunde det. Världens bästa mamma ju. Så sjukt gott var det också.

När vi kommit hem igen städade jag färdigt hela huset. Nu är det rent och fint, sängarna är renbäddade och kycklingarna är framtagna. 

En bra dag tyckte jag att det varit. Till både Daniel och Sixten började spy. Fyttifan. Efter ett par byten i sängen sover han nu, mitt lilla sjuka barn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar