fredag 18 juli 2014

Ensamma hemma

Min plan igår kväll var att vi skulle passa på att bada Sixten eftersom Daniel inte kommer att vara hemma på tre kvällar. Men Daniel åkte ju bort och kom liksom aldrig hem. Klockan gick och jag tänkte att inte låter ensamstående mammor bli att bada sina barn. Så jag tog saken i egna händer och bada Sixten ensam. Vi brukar ju annars vara två - en som håller sprattlas och en som tvättar. Men jag klarade det hela bra ändå. Han fick inte ens huvudet under vattnet. Ha!

När han var nybadad bänkade vi oss framför tv:n för att se på Sommar med Ernst. Six älskar att sitta i sin babysitter. Där kan han sprattla fritt. Mr. Sprattlas. Han är lika livlig utanför magen som han var i.


Inte nog med att jag är ensam. Jag är hönsvakt också. Men hönsen vill liksom inte gå in på kvällen. Så när Daniel kom hem halv 11 igår fick vi gå dit tillsammans. Han, till skillnad från mig, vågar ta i dem. Jag skulle hellre låta räven ta dem och köpa nya än att ta i dem.

Jag måste säga att det inte går någon nöd på mig och Sixten. Jag skulle nästa vilja påstå att det går bättre när vi är ensamma. Det beror på att jag sjukt mycket mer effektiv och planerar och förbereder bättre när jag vet att det inte finns någon som skulle kunna rycka in.

Idag har jag hunnit med massor. Jag har tvättat, hängt och vikt fyra tvättar, bäddat rent i våra sängar, städat hela huset, solat i mer än fem minuter, varit i mormors hus och hämtat vatten och vattnat hennes blommor och nu har jag precis kommit hem från min morbror. 

Sixten luftar rumpisen bredvid mig här i soffan och snart är det dags för hans kvällsmat. Vi hänger inte läpp för att vi är ensamma hemma. Jag kan i alla fall inte ha ett bättre sällskap än den här solstrålen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar