torsdag 27 augusti 2009

Hissen och en sko

Jag bor på femte våningen om man ska tro hissknappen. Räknar man trapporna så bor jag på fjärde. Jag anser att hissar är till för handikappade och lata. Jag är varken handikappad eller lat - alltså tar jag trapporna. Men eftersom jag är en person som tänker lite mycket, på allt, så funderar jag på under vilka omständigheter jag får ge mig själv tillåtelse att ta hissen. Jag har kommit fram till följande: Hissen får endast användas när jag bär på något vidrigt vidrigt tungt och/eller otympligt och vid grymme karatefylla.

Galet trött är jag idag (ingen omständighet som gör att jag får ta hissen). Jag har sovit fruktansvärt dåligt inatt. Vaknade tidigt gjorde jag med. Men jag beslutade mig för att ta mig till Willys för att handla lite granna. ICA är nära men inte billigt. Kanske var det för min trötthet det gick så dåligt att ta sig till Willys.
Jag har under de senaste två morgonprommenaderna gått upp till Norra Fäladen, där Willys ligger, så jag visste precis hur jag skulle ta mig dit. Jag hoppade på min cykel och börjar resan med att cykla åt fel håll. Seriöst. Är jag helt dum i huvudet? Jag tog en sväng runt kvarteret och krockade nästan med en bil som gjorde en U-sväng. Jag borde vänt hem. Jag kommer upp till Ringvägen som ska ta mig raka spåret. Jag vet det. Jag gick här i morse. När jag kommit upp på cykelbanan inser jag ganska snart att jag cyklar motströms. Ska man cykla norrut ska man tydligen cykla på cykelbanan på andra sidan vägen. Jag måste ha missat en skylt. Jag hoppade av cykeln för att gå över på övergångsstället. Hoho, vad många bussar det stannade percis här. Mycket folk var det i dom också. Jag hoppade upp på cykeln och hann inte många meter förrän jag tappar min ena sko i farten - åh! flashback till Hollywood Blv, till och med samma sko. Bussarna och alla dess passagerare ser mig hoppa av cykeln för att gå tillbaka och hämta min sko, ta på den, svära för mig själv och sen fortsätta mig lilla tur.

1 kommentar:

  1. För helvete människa kan du ta och skaffa riktiga skor! Slip-ins är för fikastunder och hämta posten, tömma soporna och dylikt inte för storhandlande, sightseeing och minst av allt cyklande!

    SvaraRadera