onsdag 26 augusti 2009

Bara gört

Alla som känner mig vet att jag måste tänka igenom saker och ting väldigt noga, att jag inte är den som gör först och tänker sen. Jag vet knappt hur man stavar till impulsiv eller spontanitet. Så när jag inom en vecka funderade, bestämde mig och sedan tog mitt pick och pack och flyttade till Lund var det nog många av de mina som blev förvånade. Det var flera olika saker och personer, vissa i Mariestad och andra i Lund, som fick mig att packa väskorna. Men ingen ska tro att en Lundaflytt inte har varit diskuterat förut. För det är ju inte Lund som stad som fått mig att nu sätta bo 40 mil från personer som spelar roll. Visst, Lund är en fin stad. Men det finns många fina städer i Sverige, städer som inte ligger så långt bort och där de inte pratar skånska. Men i dessa städer bor inte Kristin.

Folk frågar ofta hur länge jag och K-stin har känt varandra. Då brukar vi bara titta på varandra och tänka: ska du eller jag berätta den här gången? och sen säger vi i kör: sen vi föddes. Det skiljer knappt en månad på oss och vi har alltid bott i husen bredvid varandra. Vi är uppvuxna tillsammans, som barnen i Bullerbyn. Minus alla andra barn. Hon är min BFF. Vi har bott långt ifrån varandra i ganska exakt 6 år nu, och det har gått perioder när vi inte hörts så ofta, men varje gång vi ses eller hörs så känns det som om det var igår. Detta har det nu blivit ändring på - det "var igår" bokstavligt talat. Och jag älskar det.

2 kommentarer:

  1. Gulle dig! Härligt att ni får vara lite närmre varandra ett tag. Lycka till i Lund och ta inte hand om K för mkt.....(även om hon kanske skulle behöva lite uppstyrning med dina och mina mått mätt).. ;) Kramar!
    Helena

    SvaraRadera