fredag 2 december 2016

December

Igår gick vi in i december, och jag vet inte vem som var mest exalterad över det - Sixten eller jag. För igår var det ju den omtalade "torsdag". Dagen då Sixten skulle få öppna det första paketet i sin kalender.

Tycka vad man vill om dessa paketkalendrar, men det är inga dyra saker i Sixtens paket. Ett par strumpor igår, tre skumtomtar idag, ett pepparkaksmått (som jag tagit ur min egen samling) i morgondagens paket och vräkigare än så blir det inte på hela månaden. 


När paketet var öppnad tog vi en kvällsfika och myste. 


Innan det var dags för sänggång för den yngre tittade vi på adventskalendern på tv. Sixten satt som fastnaglad och tittade förtrollat på tv:n. I nästan en kvart. Det måste vara ett rekord. Han sprang iväg och hämtade lite bilar efter en stund, men sedan fortsatte han titta medan han lekte med dem. Trollungen.


Idag åkte vi och storhandlade när jag hämtat Sixten på förskolan. Han skulle absolut ha en egen liten vagn att köra, så så fick det bli. Vi gick noga igenom reglerna för detta, och han höll dem relativt bra. Jag kan väl förstå att det är svårt att låta bli att ta i alla saker man passerar. Men vi bjöd upp till show när jag på håll ser Sixten ta ett paket ägg som han började skaka högt och lågt. Ja, det var en svettig mamma som pustade ut i bilen när handlingen var färdig. Men i det stora hela var han jätteduktig. Han körde inte på någon fast det var tjockt med folk, han ställde inte till en scen när han inte fick godis och han hälsade och pratade med ungefär 90% av alla han mötte eller passerade.

När vi kommit hem, packat upp alla varor, förberett pepparkaksdegen och fikat hoppade vi in i duschen. Rena och godluktande kröp vi upp i sängen framför en brasa. Med det tar vi helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar