söndag 8 september 2019

Hösten och SpeedArtDesign

Jag uppskattar alla årstider vi har, och jag tycker att hösten är så himla mysig och härlig. I alla fall de här fina krispiga dagarna. Jag tycker det är mysigt att tända ljus och fönsterlamporna.

Jag har hunnit med hela fyra träningspass och ett idrottspass. Jag är nöjd och det är också min kropp. Som sagt, det är ljuvligt när solen lyser och luften är alldeles frisk.


När jag åkte till jobbet i fredags morse kämpade solen med att lysa igenom dimman. Och mitt i detta gick korna och betade. Jag kan på riktigt inte tänka på att bo någon annanstans. 


Jag slutar tidigt på fredagar så när jag kom hem kastade jag på mig löparkläderna och gav mig ut på en springtur.


Sen hämtade jag Sixten i Falköping. Vi åkte hem och hade fredagsmys - tacos och godis i soffan. Bästa avslutet på en intensiv vecka.

Igår vaknade vi av att regnet öste ner. Vi bangade morgonpromenad och tog en lång frulle med tända ljus istället. Inte helt fel det heller.


När vi dukat bort började jag storstäda huset. Jag bytte också till höstgardiner och bäddade rent i sängarna. Jespers föräldrar kom förbi och det hela slutade med att Jesper följde med sin pappa på fotboll och Sixten följde med Carola hem. Därmed kunde jag fortsätta mitt storstädande ifred, men jag hann även jobba undan det jag hade planerat att jobba i helgen. Så bra!

Idag fick jag sovmorgon. Tack Sixten! Vi smög upp, åt frulle och gav oss ut på en morgonpromenad i dimman.



Jespers bror Johnny var nattgäst hos oss, så Sixten ville följa med mig hem direkt efter att jag druckit kaffe hos mamma. Han cyklade och jag sprang via min vanliga omväg.

Både Jesper och Johnny var vakna när vi kom hem och efter att jag duschat och gjort mig i ordning begav vi oss alla fyra till stan där det var SpeedArtDesign. Vi gick en sväng och kikade. Vårt första riktiga stopp blev på brandstationen.


Sen gick vi och ställde oss i kön till att få flyga helikopter. Det stod på min bucket list och ingen annan i mitt sällskap hade heller tidigare åkt. Och det var verkligen värt väntan. Alltså, det var SÅ roligt. Och häftigt och helt fantastiskt.



Efter att vi ätit lunch åkte Jesper och Johnny för att spela padel. Jag hade tänkt att Sixten och jag skulle åka hemåt, men Sixten ville kika mer. Vi tittade på bärgningsbilar och gamla bilar men fastnade sedan länge och väl på Kustbevakningens båt.



Vi träffade på världens bästa kustbevakare - Jonatan Örn - han svarade på Sixtens alla frågor i mer än 25 minuter. Det var helt fantastiskt. Jag blir helt varm i själen av sådana människor. 

När vi väl kom av båten var SpeedArtDesign slut. Innan vi åkte hem från stan handlade vi lite och jag tänkte att Sixten skulle vara jättetrött, men när vi kom hem skulle han prompt ut och tröska. Mamma var så snäll och skjutsade honom till gärdet så jag kunde göra matlådor, ingefärashot, tvätta och förbereda en ny vecka. 

Sent omsider kom Sixten hem och nu ligger han och sussar sött. Vi har haft två toppenhelger! Vi lever livet så att säga. Om två veckor är vi i Turkiet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar