torsdag 3 augusti 2017

Sommarens sista

Låt mig först, som alltid när det blir ett längre hopp, sammanfatta vad som hänt sedan sist.

Vi har utnyttjat alla tillfällen för sol och bad. Jag har under sommaren blivit en mästare på att packa ner god fika. Dels för våra stranddagar, men också för våra roadtrips. Meloner, ananas, jordgubbar, äpple, banan och vindruvor. Så gott!


Vi har varit i Småland och hälsat på Karin och hennes kille Johan. Vi fick bo i Johans pappas sommarstuga som låg helt magiskt. Vi badade, var på kalas och innan vi åkte hem var vi på High Chaparall. 
 


Sixten och jag har varvat morgonmys med morgonpromenader. Sixten cyklar, kombinerat med att sitta i vagnen, ner till mamma. Där stannar han kvar medan jag springer en omväg hem och hämtar bilen. Helt perfekt! Alla nöjda och glada så.



När vi var och tankade i förra veckan såg Sixten en motorcyklist som tog på sig sitt ryggskydd. Jag fick naturligtvis förklara vad han gjorde och varför, och när vi skulle ut och cykla tog Sixten på sig sin ryggsäck i samma syfte. Han är ju för rolig.

Det är inte svårt att få dagarna att gå när man har en aktiv treåring. Jag är så glad och tacksam för att vi bor som vi gör. Det finns alltid något att greja med, och Sixten älskar att hjälpa till. När han tröttnat på att hjälpa till sysselsätter han sig själv. Och sen har han ju Stella nära och bra. 


I tisdags plockade vi upp Jespers föräldrar och drog till Göteborg för att gå på Liseberg. Sixten har pratat om det hela sommaren och var så peppad på detta. Han såg mest fram emot Farfar-bilarna, så vi åkte dem först. 



Jag trodde inte att han skulle våga åka så mycket, han är ju lite harig, men det gjorde han. 



Bästa var nog Stampbanan. Sixten fick se att en tjej framför oss höll upp händerna i luften, så det gjorde han också. Bygeln stannade ju vid mina ben, så Sixten satt helt fritt. Och som han skrattade.


Det känns helt sjukt, och lite vemodigt, att skriva att sommaren är slut. Men så är det. För min del i alla fall. För igår skjutsade jag Sixten till Daniel, och när han kommer tillbaka därifrån är sommarlovet slut. Då väntar jobb och förskola. Jesper och jag åker till Mallorca på lördag och det är så jag spenderar min sista vecka av ledighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar