måndag 17 april 2017

Påskhelgen

I torsdags, på Skärtorsdagen närmare bestämt, gick Sixten för första gången i sitt liv påskkärring. Vi hade pratat om det ett tag, och jag hade berättat att man sminkar sig och ger bort en teckning och så får man godis. När jag tidigare i veckan visade bilder på hur en påskkärring ser ut lade Sixten in sitt veto mot att sminka sig. Det tänkte han absolut inte göra. Men så i onsdagskväll sminkade jag mig som en sådan, och då ville han också göra det och så var det problemet löst.

Alltså kanske (eller förmodligen) är det för att han är mitt barn, men jag har då aldrig sett någon sötare påskkärring. 


Stella kom hit och tillsammans påskade de hos grannen, min mamma och min morbrors fru tillika Stellas farmor. 


I fredags vaknade jag upp till snö. Jag höll på att smälla av. Typiskt aprilväder, men det kändes inte roligt ändå. På kvällen åkte Jesper och jag till hans föräldrar och åt påskmiddag och spelade quiz. Väldigt roligt och trevligt.

Jag startade självaste påskafton med en löprunda. Så himla jobbigt, men minst lika skönt. 


När jag duschat gjorde frukost till Jesper som fyllde år. Och vilken frulle då! Så gott.



På kvällen åkte vi till min morbror för det traditionsenliga påskfirandet. Jag åt så mycket god mat att jag knappt orkade gå ut och leta efter mitt påskägg. Och leta fick jag verkligen göra, ty Jesper hade hittat mitt ägg nästan med en gång och då stoppat det i sin jackficka. Så mitt ägg vandrade runt. Om några år kanske jag kan tycka att det var roligt och skratta åt det.


Vi gjorde också, precis som alla andra år, äggtoddy och eldade en brasa. 



Svenne hade köpt raketer som jag gladeligen tände på. Älskar påsken mer och mer för varje år. Snart kommer jag nog tycka om påsken mer än julen. Det går åt det hållet. Det var en trevlig och rolig påskafton, och den hade varit helt perfekt om Sixten varit med. Nästa år så!

Idag startade jag och Sixten dagen med en morgonpromenad. Vi stannade till hos mamma och där blev Sixten kvar medan jag fortsatte min promenad. När jag gått hem och hämtat bilen och åkt tillbaka till mamma fikade vi. Jag fick en skinksmörgås på mammas limpa. Sååå gott.

När Sixten vilat och vi ätit middag kom Stella hit. Det har nästan blivit något av en söndagstradition att de leker tillsammans. Det är ju verkligen en win-win-situation, för de är så nöjda och glada och eftersom de leker så bra ensamma kan jag greja med mitt.


Imorgon är det dags för jobb. Det är kompetensutvecklingsdag och de nationella proven i svenska ska rättas. Väskorna är packade, kläder framlagda, huset städat och tvättkorgarna är tomma. Så ja.. jag är redo för en arbetsvecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar