söndag 1 april 2018

Påskafton

I fredags lämnade Jesper och jag Sixten hos mamma tidigt på morgonen, och begav oss ner till Gnosjö där vi hoppade in i min systers bil. Tillsammans med Karin och Johan åkte vi till Ullared. Vi spenderade dagen där. Det var galet mycket folk, men jag fick det jag ville ha och nöjd blev jag.

Sixten sov hos mamma och när jag hämtat hem honom i går morse fick han två påskpresenter som han öppnade medan förmiddagssolen lös in på honom genom fönstret.
 

Det var viktigt att Sixten sov middag igår, vilket han gjorde med bravur, eftersom vi skulle till min morbror på det traditionsenliga påskfirandet. 

Vi började med att äta ett fantastiskt gott påskbord, och sedan gav vi oss ut och letade påskägg som påskharen Elisabeth gömt.


Sixten kunde inte hitta sitt ägg och blev såklart uppgiven. "Tänk om inte påskharen sett att jag är här hos Bengt och Elisabeth" sa han till slut fast han visste att Elisabeth var den som gömt äggen. Med lite hjälp hittade han tillslut sitt ägg och blev genast mycket nöjd.


När äggtoddyn var vispad och uppdrucken var det dags att bege sig ner på gärdet för att elda påskbrasan. Sixten har sett fram emot detta i fler veckors tid och tyckte att det var så fascinerande. 





Sven och Johanna hade smällare och raketer med sig. Precis som det ska vara.


Klockan var närmare 23 när Sixten och jag kom hem. Jag är helt chockad över att han lyckades hålla sig vaken och på gott humör så länge.

Trots den sena läggningstiden vaknade Sixten klockan 7 imorse. Efter frukosten tog vi på oss för att gå en morgonpromenad, men Sixten sa att han var för trött för att cykla så han fick sitta i vagnen idag.


När jag sprungit hem, duschat och sedan hämtat Sixten hos mamma packade vi hans väskor och åkte till Skövde där vi mötte upp Daniel.

Jespers föräldrar har varit här i eftermiddag och Håkan har hjälpt oss med några saker till och i trädgården. När de åkt hem bäddade jag rent i sängarna och städade huset. Det var sannerligen välbehövligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar